Mai sunt valabile creditele de consum cu rate in magazin accesabile doar cu buletinul?

Cat de greu se acceseaza azi credite de consum cu rate in magazin? Se mai poate obtine astfel un imprumut rpaid doar cu buletinul?

Creditele de consum cu rate in magazin mai sunt inca valabile astazi la unii retaileri importanti.

E adevarat ca aceste produse nu mai au amploarea de odinioara, dar ele exista si pot fi accesate.

COMPANIETIMPI DE ACORDARECREDITUL MAXIMPERIOADA MAXIMA DE ACORDARESOLICITA UN IMPRUMUT
1 ora40.00060 luni
24 ore15.00024 luni
2 ore2.00062 zile
20 minute2.00030 zile

Creditul pentru bunuri din magazin nu este foarte difierit decat cel accesibil de la banca. Si daca accesezi din magazin tot trebuie sa indeplinesti anumite conditii de eligibilitate, sa ai un anume venit si o varsta admisa.

Pe de alta parte, creditul de consum are reguli noi de accesare. Nu mai este atat de permisiv cum era in anii lui de glorie.

Eligibilitatea pana la urma nu este un bau bau, doar ajuta clientii sa-si respecte angajamentul luat prin contract. Un client cu eligibilitate slaba nu-si poate plati ratele la timp, ramanand astfel dator si trebuind sa-si achite penalizarile aferente. Asta conduce la o indatorare inutila in timp.

Verificarea eligibilitatii se face dupa criterii specifice fiecarei societati in parte si are legatura cu varsta, venitul, vechimea in munca, scoringul din BC, etc.

Conditiile minime de accesare se rezuma de regula la gradul de indatorare (restrictionat de la 1 ianuarie 2019, varsta, scoring in BC. Bine, si limita de vechime se poate constitui intr-o piedica la accesare. In ultimul timp si bancile au conditii mai relexate de accesare pentru creditele de consum. A scazut chiar si limita minima de vechime in munca acceptata de banci. La IFN-uri nu se cerea cine stie ce vechime, dar sunt unele societati care iau in calcul si acest factor, cum sunt de exemplu cei de la Credius care solicita minim o luna vechime in munca.

Dupa verificarile de eligibilitate poti sa dispui de banii imprumutati sa-ti achiztionezi produsele dorite.

Oricum, si azi ca si acum 12-15 ani in urma, creditele in magazin nu sunt ieftine. Sunt similare cu produsele de tip rapid de la IFN-uri. Exista, fireste, si exceptii. Spre exemplu, daca apelezi la un card de cumparaturi aflat in portofoliul bancilor. Evident, trebuie sa fii eligibil pentru un astfel de produs.

Cand mergi in magazin, trebuie sa soliciti informatii despre felul cum poti achiziona respectivele produse. Daca ti se spune ca se poate si prin creditare, solicita ofertele pe care magazinul le are la dispozitie. De regula, marii retaileri lucreaza cu multe banci si cu multe IFN-uri pe partea de creditare. Deci, n-ar fi o problema sa gasesti o oferte potrivita pentru tine.

Odata ales creditul de consum dorit ori cardul, dupa caz, trebuie sa ineplinesti celelalte formalitati si sa prezinti documentele necesare. Te sfatuim sa ai la indemana un extras de cont dupa contul bancar unde iti incasezi veniturile si o copie dupa buletin. De asemenea, in multe cazuri este nevoie doar de buletin, pentru ca veniturile se inspecteaza la ANAF, daca esti salariat ori pensionar. De aceea exista atat de multe produs financiare de genul imprumuturi doar cu buletinul fara adeverinta de venit.

creditfix.ro

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies