Grad de indatorare banci si IFN-uri 2020

Gradul de indatorare la banci si IFN-uri in 2020 este mai mic.

Gradul de indatorare la toate creditele bancare si nebancare ramane limitat si in 2020.

Indiferent ca vorbim de credite bancare ori nebancare, gradul de indatorare va fi limitat conform ultimelor informatii la 45% din venituri daca esti la primul credit si respectiv la 40% daca esti la al doilea. De la aceasta regula sunt excluse creditele de refinantare si 15% din volumul creditelor de retail pentru fiecare banca in parte.

Imprumut rapid cu rate saptamanale

[VEZI DETALII OFERTA]

Poti imprumut de la Provident pana la 20.000 de lei, daca ai peste 18 ani si un venit de minim 300 lei net lunar.

Credit online si pentru cei cu istoric negativ

[COMPLETEAZA FORMULAR ONLINE]

Viva Credit iti ofera maxim 2000 de lei pe perioada nedeterminata, daca ai peste 20 de ani si un venit de minim 700 lei.

Asadar, inceputul de an 2020 o sa ne suprinda intr-o limitare a creditarii, pentru ca limitarea gradului de indatorare va conduce spre aceasta directie.

Normele de creditare emise de BNR vor aparea dintr-un moment in altul. Ultimele informatii ne indica ca gradul de indatorare pentru persoanele fizice va fi usor mai ridicat. Vom vedea ce se va intampla. In curand.

S-au vehiculat mai multe documente prin presa, fiecare cu diverse variante ale gradului de indatorare. Ultimele date indica aceste doua optiuni pentru gradul de indatorare: si anume 45% pentru primul credit si 40% incepand de la al doilea in sus.

Se lasa un prag de 15% din creditele retail ale bancilor, credite destinate persoanelor fizice cu venituri mari, credite cu valori de asemenea mari.

  Apeland la Provident poti cere sume intre 500 si 20.000 lei

Pe langa acest portofoliu de 15%, se mai prevede un compromis in cazul creditelor de refinantare. Prin aceasta limitare a creditarii, se anticipeaza ca multe credite vor fi salvate, apreciindu-se ca un procent de 60-70% dintre aceste credite vor fi salvate.

Reducand gradul de indatorare al populatiei este datorata probabil inclusiv raportului celor de la FMI care ne-au atras atentia ca a crescut viteaza in cazul creditelor acordate populatiei. Cei de la FMI spunea totodata ca un grad de indatorare de maxim 50% ar fi unul sustenabil.

In prezent gradul de indatorare pentru credite eipotecare urca la 50-60%, chiar si 70% in cazul persoanelor cu venituri mari.

creditprime.ro
creditprime.ro

In proiectul actual, BNR a mentinut propunerea celor de la FMI – prevazand pentru creditele ipoteca accesate pentru prima data, un grad de indatorare de maxim 50%, credit contractat pentru minim 5 ani, cu dobanda fixa. Pentru creditele ipotecare cu dobanda variabila, gradul de indatorare este de maxim 40%.

Daca anii anterior am avut ca speriatoare adeverinta de venit, incepand din 2019 vom avea ca sperietoare gradul de indatorare.

(Visited 10 times, 1 visits today)
Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies