Credit nebancar

Informatii utile despre creditele nebancare. Ce este un credit nebancar, cum se acceseaza, cat costa?

 

Ce reprezinta un credit nebancar?

Imprumut rapid cu rate saptamanale

[VEZI DETALII OFERTA]

Poti imprumut de la Provident pana la 20.000 de lei, daca ai peste 18 ani si un venit de minim 300 lei net lunar.

Credit online si pentru cei cu istoric negativ

[COMPLETEAZA FORMULAR ONLINE]

Viva Credit iti ofera maxim 2000 de lei pe perioada nedeterminata, daca ai peste 20 de ani si un venit de minim 700 lei.

Credit nebancar, asa cum este el cunoscut pe piata financiara internationala, reprezinta o solutie de a face rost de bani pe termen scurt, deci, un imprumut facil contractat pe o perioada redusa de tim. Un astfel de imprumut se adreseaza in general clientilor cu venituri reduse, in speta celor ce au nevoie de un ajutor financiar de urgenta. Poti sa apelezi la un credit nebancar pentru a depasi o situatie dificila, atunci cand aveti nevoie de bani, lucru ce trebuie cu strictete respectat, pentru ca altfel, dobanda destul de mare a acestor credite v-ar putea determina o indatorare excesiva pe termen lung. Avand in vedere ca este un credit pe termen scurt, el nu va afecteaza ratingul dumneavoastra, in cazul in care doriti sa accesati simultan si un imprumut pe termen lung, si veti avea nevoie de intregul venit pentru a va atinge gradul de indatorare solicitat de bancile comerciale.

Cand poti sa apelezi la un credit nebancar?

Cand va gasiti intr-o postura dificila, cand aveti nevoie urgenta de bani pentru achitarea unor servicii ori restante ce nu suporta amanare. Daca aveti de plata o factura foarte mare (cum sunt facturile de intretinere pe timpul iernii, ori factura de gaze), daca aveti de plata o factura restanta, ori daca aveti nevoie de bani pentru o inmormantare, pentru un tratament spitalicesc, ori pentru alte situatii asemeneatoare. Este bine sa stiti dinainte ca va puteti returna creditul nebancar dupa exact perioada stabilita prin contractatul de imprumut, altfel va veti indatora excesiv datorita costurilor ridicate ale acestui tip de credit. Este bine sa va creati un obicei din accesarea creditelor nebancare, mai ales daca va cunoasteti ca un cheltuitor care nu se poate abtine.

  Credit urgent cu buletinul

Cat costa un credit nebancar?

Dobanda unui credit nebancar este cea mai ridicata dobanda din piata, mai ridicata decat a creditelor la domiciliu. Faptul ca se contracteaza imprumutul pe termen scurt, iar dobanda de referinta este cea anuala efectiva, valorile ce revin acestor dobanzi corespunzatoare creditelor nebancare capata dimensiuni astronomice, de ordinul a cateva mii la suta. Dobanda platita este comparabila cu cea practica la alte credite rapide, insa, fiind niste imprumuturi acordate pe termen scurt si a caror dobanda se exprima tot in functie de dobanda anuala efectiva, valorile pot parea exagerate. Este bine sa va informati totusi cu atentie atunci cand accesati un credit nebancar, sa stiti exact cat aveti de plata la finele perioadei de contractare si cat este dobanda ce vi se cere aferent respectivei perioade.

Cum accesezi un credit nebancar?

Accesarea si contractarea unui credit nebancar reprezinta o pura formalitate, rapida, simpla si la indemana oricarui cetatean. Puteti sa accesati un imprumut nebancar fie online, completand formularele puse la dispozitie de firmele non-bancare ce au in portofoliu astfel de produse financiare, puteti sa accesati telefonic, ori sa va deplasati direct la reprezentanta unei asemenea firme din orasul dumneavoastra. De regula, conditiile ce se impun pentru accesarea unui credit nebancar sunt urmatoarele: sa aveti o varsta mai mare de 18 ani, sa aveti un loc de munca si o dovada justificativa a veniturilor pe care le obtineti, sa aveti un cont bancar unde sa vi se vireze banii. Daca lucrurile sunt in regula, n-ar trebuie sa dureze mai mult de cateva ore obtinerea unui astfel de credit nebancar, mai ales daca nu sunteti la prima accesare, societatile sunt mult mai ingaduitoare.

Cum rambursezi un credit nebancar?

Societatile ce acorda astfel de credite nebancar, in speta firme nebancare, isi trag direct din contul dumneavoastra, la finele perioadei de contractare, suma cuvenita, dumneavoastra trebuind sa va asigurati ca detineti in contul bancar suma necesara. Alte societati nu au in portofoliu aceasta activitate, motiv pentru care dumneavoastra trebuie sa platiti imprumutul printr-un ordin de plata sau prin plata directa la caseria respectivei institutii.

  Cum pot sa imprumut urgent 5.000 de lei, online, fara deplasari?

Ce se intampla daca intarzii cu plata creditului nebancare?

Daca intarziati plata creditului nebancar si nu reusiti sa ajungeti la o intelegere cu o eventuala reesalonare, va veti trezi cu un scoring negativ in dreptul dumneavoastra in Biroul de Credit, lucru care v-ar putea impiedica sa mai contractati alte credite pe o perioada de 4 ani. Exista si cazuri cand firmele dau in judecata clientii rau-platnici ori chiar vand aceste creante unor firme de recuperatori. Oricum, detalii despre aceste politici gasiti pe site-urile firmelor ce acorda creditele nebancar, de faptul astfel de detalii sunt obligate sa afiseze toate societatile financiare ce acorda credite.

Cine acceseaza de regula creditele nebancare?

De regula, creditele nebancar sunt accesate de oameni cu venituri mici, ce nu au alte surse de venituri in afara de un salariu ori o pensie. Mai sunt si persoanele care au restante la banci, deci, rau-platnicii care sunt trecuti cu vederea de firmele non-bancare ce acorda credite nebancare.

creditprime.ro
creditprime.ro

In aceste cazuri, IFN-urile, adica Institutiile Financiare Nebancare nu solicita adeverinta de venit, ci doar un fluturas de salariu si o copie dupa buletin, neinteresundu-le daca aveti sau nu restante la alte credite, deci, daca aveti un scoring negativ in Biroul de Credit. IFN-urile ce acorda credite rapide nebancar pun la dispozitia clientilor formulare online, deci, practic, produsele financiare oferite clientilor se numesc credite rapide online nebancare.

Trebuie sa stiti ca o nerambursare a unui credit nebancar atrage dupa sine toate procedurile de recuperare a datoriei, de la propriri la executare silita. Pentru a-si recupera datoria, IFN-urile sunt indreptatite sa solicite orice bunuri doresc in caz de executare silita, indiferent daca sunt sau nu ipotecate sau gajate.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies