Ce informatii trimit bancile catre Biroul de Credit?

Tu stii ce apare despre tine in Biroul de Credit? Ce informatii transmit bancile?

Multi cetateni aflati intr-o relatie contractuala cu o banca, vor sa afle ce informatii se trimit catre Biroul de Credit.

In primul rand, va reamintim ca Biroul de Credit este o societate ce a luat fiinta la initiativa mai multor banci.

Imprumut rapid cu rate saptamanale

[VEZI DETALII OFERTA]

Poti imprumut de la Provident pana la 20.000 de lei, daca ai peste 18 ani si un venit de minim 300 lei net lunar.

Credit online si pentru cei cu istoric negativ

[COMPLETEAZA FORMULAR ONLINE]

Viva Credit iti ofera maxim 2000 de lei pe perioada nedeterminata, daca ai peste 20 de ani si un venit de minim 700 lei.

Pentru a afla care sunt datele inregistrate despre tine in Biroul de Credit, poti sa soliciti situatia ta: fie direct pe platforma online, fie personal pe care electronica, fie printr-o scrisoare transmisa prin posta – cererea trebuind descarcata tot online.

Raspunsul il veti primi fie prin email, fie prin posta, ori prin scrisoare recomandata, daca soliciti informatiile prrin posta.

Termenul maxim de raspuns din partea celor de la Biroul de Credit este de o luna.

De principiu, cei de la Biroul de Creidt colecteaza si prelucreaza date despre portofoliul clientilor persoane fizice ale participantilor (banci si IFN-uri). De asemenea, ofera informatii necesare in vederea stabilirii scoringului de client.

Bancile transmit catre Biroul de Credit atat date negative privitoare la clientii rau platnici, cat si date pozitive ce caracterizeaza clientii buni platnici.

In Biroul de Credit est einscris un scoring – o evaluare a riscului de credit pentru un anume client.

  Te intereseaza un credit fulger online?

Ce intelegem prin clienti rau platnici si date negative? Se intelege clientii cu restante la plata ratelor unui credit mai mari de 30 de zile. Dar nu doar cei cu intarzieri apar cu date negative in Biroul de Credit, mai sunt si alte categorii de oameni: cei ce fac fraude, cei ce dau declaratii false.

Bancile transmit incepand din anul 2007 si date pozitive catre Biroul de Credit. Acestea cuantifica buna credinta a unui client vis-a-vis de creditare. Astfel, se inregistreaza: valoarea creditului, soldul, rata lunara, durata de rambursare, dobanda, gradul de indatorare, etc.

Scoringul de credit a fost introdus de catre cei de la Biroul de Credit doi ani mai tarziu, adica in 2009. Acesta reprezinta un fel de evaluare finala a clientului care pune in evidenta riscul de neplata in timp.

Lista neagra a Biroului de Credit inregistreaza din ce in ce mai multi clienti. De la an la an rau platnicii s-au inmultit semnificativ. In ultimii trei ani ritmul de crestere al restantierilor a fost de aproximativ 100.000 pe an.

In momentul actual, baza de date a Biroului de Credit contine informatiile de la 21 de banci fondatoare ale acestei societat, dar si de la alte institutii financiare.

Cand un om vrea sa acceseze un credit la o institutie financiara ce lucreaza cu Biroul de Credit, aceasta verifica baza de date, indeosebi pentru a vedea istoricul de creditare al acestuia, daca a avut cand restante, etc.

Clientii rau platnici sunt raportati catre Biroul de Credit daca au intarziat 30 de zile la plata unei rate, si daca datoria este mai mare de 10 lei. Inainte de raportare, creditorul este obligat sa te anunte ca vei fi raportat.

  Ce telefon are Viva Credit?

Biroul de Credit a adoptat incepand din 2009 scoringul de credit Fico Score, un punctaj care poate varia intre 300 si 850. 300 inseamna sa ai un punctaj prost, iar 850 inseamna sa ai un punctaj foarte bun.

Ce se ia in calcul la determinarea scoringului de credit?

creditprime.ro
creditprime.ro
  • istoricul de plata cu un aport de 35%
  • creditele active – cu un aport de 30%
  • durata istoricului – cu o pondere de 15%
  • credite noi – cu un aport de 10%
  • tipul de imprumut – are la randul lui un aport de 10%.

Daca esti rau platnici si esti inregistrat cu un Fisco Score slab (in apropierea limitei minime), vei obtine cu greu credite, atat de la banci cat si de la IFN-uri. Unele IFN-uri s-ar putea sa te imprmute chiar si in aceste conditii, insa, chiar si IFN-urile tin sa-ti fi achitat restantele avute, iar in prezent sa ai o bonitate buna.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies